Behandlinger

Hårfjerning

Ved By Monbjerg fjerner vi dit hår med forskellige metoder. Vi laver voksbehandlinger og meget milde laser behandlinger. 

Hårvækst :  

Det menneskelige hår vokser i gennemsnit ¼ mm pr dag. Gennem en periode af 2-6 år producere hver  hårsæk kontinuerligt hårskaftet. Denne udviklings tilstand af håret kaldes vækstfase Efterfølgende kommer håret ind i en cirka 2 til 5 ugers overgangsfase. I denne fase reproduceres håret  ekstremt og overgår efterfølgende til hvilefasen hvor hårsækken ikke producerer kreatin i cirka 3 til 5  måneder. I slutningen af hvilefasen opløses håret og falder af. Kredsløbet starter forfra og hårmatrixen  Begynder endnu engang hårde dannelse. 

Varigheden af de enkelte faser og det samlede antal af hårsække, er individuelt og genetisk betinget, samt  afhængig af placering af håret på kroppen og dermed er disse faser meget forskellige. Med alderen vil  vækstfasen langsomt blive kortere, håret vokser som regel finere og tyndere. 

Hårvækst cyklus: 

Vækstfasen af håret på kroppen er meget forskelligt. Som regel i ansigtet 2 til 3 uger, armhulerne 4 uger,  kroppen 6 til 8 uger, på arme og ben 8 uger og på ryggen ved 12 uger.

Behandlings informationer ved laserbehandling :  

Afhængigt af systemet kan alle hudtyper, i princippet behandles. Dog anbefaledes det altid anvendelse af  solcreme efter behandlinger da der vil være en mindre risiko for pigmentforandringer. 

Der skal altid fortages en konsultation inden påbegyndelse af behandlinger. Her skrives journal, noteres  information om patientens almen tilstand, medicin indtag, forventnings afstemmelse fortages og  behandlingsplan kortlægges.  

Hvem kan ikke behandles :  

 • Personer der er fyldt 18, som har en eller flere kontraindikationer bør ikke behandles, slet  ikke uden godkendelse fra egen læge.  
 • Der må ikke behandles på områder med store modermærker, da laserstråling kan skjule  forandringer i disse og cancerceller kan derfor ikke opdages.  
 • Man må ikke behandle gravide, både pga Etisk grundlag, men også da der er så mange  hormonelle forandringer at et resultat ikke ville opnås. 
 • En patient med tendens til herpes må ikke behandles i det område da intensivt lys kan  aktivere en hvilende herpes. Envidere kan håndstykke kun klare desinficering og ikke sterilisering  som skal til for at destruere herpes og svampe bakterier.  
 • Ved hudproblemer af bakterielle typer som eksem, neurodermatitis eller kaleroide dannelse  er det ikke en god ide at behandle, da huden kan ændre udseende radikalt. Der skal altid  godkendelse af egen læge til før behandling i disse tilfælde.  
 • Antibiotika, Cortison, Roacutane og antidepressiver over 40 mg dagligt tilhøre de såkaldte  lyssensibiliserede medikamenter. Disse medikamenter vil gøre behandlingen endnu mere  smertefuldt. Derfor må behandling ikke fortages når patienten er under disse medicinske  behandlinger og må først genoptages 4 uger efter endt medicinering. 
 • Hæmofili er en arvelig sygdom, hvor blodkoagulationen er distraheret. Blodet fra sår  koagulerer overhovedet ikke eller kun meget langsomt. Barbering inden behandlingen vil derfor  være en risiko faktor.  
 • Patienter med epilepsi må ikke behandles, da lyset fra laseren kan fremkalde et anfald, tros  patienten er på medikamenter.  
 • Metallisk implantater er gode varmeledere, som kan forstærke impulserne og derved fortage  skade. Derfor bør disse område ikke behandles.  
 • Der bør ikke fortages behandling på områder med Botox for efter 4 uger og med filler før  efter 2 uger. Dette kunder man kan lave skader ved de behandle områder, inden de har implanteret  sig i vævet samt muskulus.  
 • Hele området fra øjenbryn og ned til kindben må ikke behandles da huden i dette område er  ekstremt tyndt og man har svært ved at beskytte øjet med stråling.  
 • Tatoveringer og permanent makeup skal tildækkes under behandling, da en berøring af  strålen kan sprænge blækket og herved destruere lidt af tatoveringen men også give store smerter. 

Behandlings forberedelser:  

Før behandling bør der indtages tilstrækkelig med væske. Saunabesøg, varmt bad eller intensiv sport bør  indgåes i 2-3 dage efter behandling, da kroppen skal nedbryde den indførte energi i fred og ro.  

Yderligere varmeudvikling vil forsinke denne proces betydeligt og virke invaliderende. Ved små  behandlinger er er det ingen problem.  

En til 2 dage før behandlingen skal området barberes grundigt. Og derved undgås hud irritation forårsaget  af barbering samtidig med laserbehandling. Området skal være fri for snavs, makeup, deodoranter, cremer,  lotion og så videre, således at der opnås et optimalt resultat. Husk at være opmærksom på, at kunden ikke  er blevet voksbehandlet de sidste 4 uger inden behandlingen, da dette vil have en negativ indflydelse på  resultatet.

 

Behandlingenes resultat

Før / Efter hårfjerningsforløb Med laser